Поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съд

...
Поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съд
Коментари Харесай

Официално: Шакира отива на съд за данъчни измами

Поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съд в Барселона, Испания, съобщават тамошните правосъдните управляващи, въпреки все още да не са насрочили точна дата за делото

През юли прокуратурата разгласи, че ще желае наказване от над осем години затвор за певицата, която е обвинена в закононарушения, свързани с неплащане на налози в интервала сред 2012 и 2014 година Общата сума възлиза на 14,5 милиона евро. Прокуратурата твърди, че изпълнителката на " Hips Don't Lie "  е живяла през по-голямата част от времето в Барселона, поради досегашната ѝ връзка със бранителя на едноименния испански футболен клуб Жерар Пике, с който към този момент не са дружно.

Независимо от обстоятелството, че тя към този момент е платила 17.2 милиона евро на хазната, в които са включени освен дължимите налози, само че и лихвите по тях, обвинителите по делото желаеха тя да си понесе отговорността и да бъде съдена за умишленото им недеклариране на средства.

В публикувано по-рано до медиите изказване носителката на редица награди " Грами " твърди, че парите са извоювани по време на интернационално турне, когато тя към момента не е живеела непрекъснато в Испания и по тази причина не са били декларирани. Колумбийката се усеща преднамерено притисната и счита, че данъчните харчат милиони да водят следствия против известни хора като нея, с цел да могат след това обществено да ги унижат и да ги накарат да платят налози, които действително не дължат.

Според нея Данъчната организация " губи по едно от всеки две правосъдни каузи с данъкоплатците си ", по тази причина е решила да " остави въпроса в ръцете на закона, със спокойствието и увереността, че справедливостта ще спечелва ".
45-годишната Шакира Рипол, е известна освен като певица, само че и като създател на песни, танцьорка, музикален продуцент, хореограф и модел, напомня Българска телеграфна агенция. Тя е считана за един от най-изявените латиноамерикански реализатори, постигнала триумф както на испаноговорящия, по този начин и на англоговорящия музикален пазар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР